Wist je dat de oudste hond ooit '29 jaar' was ?

De oudste hond ooit was de Australische herder 'Bluey'. Hij was maar liefst 29 jaar en vijf maanden toen hij in 1939 stierf.

Honden zweten wel degelijk

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat honden hijgen omdat ze niet zweten. Gedeeltelijk waar, maar eigenlijk hebben honden zweetklieren, maar dan onderop de pootjes! Dus een verkwikkend pootje-baden in de zomer zal hen goed doen ...

Mannetjeshonden heffen hun poot als ze plassen uit dominantie

Reuen tillen hun poot op tijdens het urineren om hoger te mikken op een boom, brandkraan, of mast omdat ze het bericht willen achterlaten dat ze groot en intimiderend zijn.

Sommige wilde honden in Afrika proberen tegen boomstammen op te rennen terwijl ze urineren om zeer groot te lijken!

Niet alleen chocolade is slecht voor je hond

Zelfs een klein beetje van het volgende kan nierfalen bij honden veroorzaken: druiven, rozijnen, chocolade, macadamia noten, gekookte uien, of dingen met cafeïne kunnen ook schadelijk zijn. Ook appel- en peerzaden bevatten kleine sporen van arseen, wat dodelijk kan zijn voor je hondje!

De kleinste hond ter wereld was slechts 113 gram

De kleinste hond ooit geregistreerd was een Maltezer en woog slechts 113 gram toen hij volgroeid was!!

Honden kunnen ziektes ruiken

Honden hebben geweldige neuzen! Ze ruiken allerlei dingen, met inbegrip van kanker, epilepsie en diabetes! Onderzoekers geloven dat honden de vage geuren kunnen oppikken die door de abnormale cellen worden afgegeven.

 De neusafdruk van een hond is uniek

De neusafdruk van een hond is net zo uniek als een menselijke vingerafdruk en kan worden gebruikt om een hond nauwkeurig te identificeren!

Waarom jagen ze achter hun staart ?

Honden draaien in cirkels voordat ze gaan liggen, omdat deze instinctieve actie in het wild helpt om van lang gras een bedje te maken. De jacht op de staart zou daar mee te maken hebben.