HS De Meute Lanaken

6. mrt, 2014

 

De titel doet misschien vermoeden dat ik het over lawinehonden wil hebben, herders- of politiehonden, blindegeleidehonden of hulphonden. Nee hoor, dit stukje gaat gewoon over Puk, Cesar en Bink en andere huishonden die we elke dag thuis achter moeten laten om te gaan werken... kan dat niet anders?

 

Google en Amazon denken daar anders over! Daar mogen medewerkers huisdieren meenemen naar het werk! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de productiviteit hoger is bij bedrijven waar mensen de hond mee mogen nemen naar het werk! 

 

Het onderzoek toont aan dat mensen harder werken, beter samenwerken, de sfeer op kantoor beter is, de medewerkers langer in dienst blijven, minder problemen hebben met overuren en de medewerkers met meer plezier naar het werk komen.

En wat al bekend was is natuurlijk dat de aanwezigheid van honden en het aaien van honden stressverlagend werkt.

 

Wij hondenbezitters wisten dat natuurlijk al lang, maar het is toch fijn om te zien dat het nu ook bewezen is.

 

Dus alle honden mee naar kantoor?

 

Een hondvriendelijk bedrijf zal toch een beleid en richtlijnen moeten hanteren;

Niet iedereen houdt nou eenmaal van honden, sommige mensen zijn allergisch voor honden, niet alle honden zijn sociaal of even goed opgevoed, etc. Hoe zit het met de aansprakelijkheidsverzekering voor een hond op het werk?

 

Wil je meer weten over het onderzoek, lees dan ook eens het artikel op

de Amerikaanse website Inc.

 

Zelf kijk ik nu naar links en zie mijn eigen hond heerlijk slapen op haar kussen... op de werkplek! Tijdens de lunchpauze lekker een half uurtje wandelen en vanmiddag met een fris hoofd weer verder!